Orient Classic – şapte zile la mână

Dacă tot îmi plac ceasurile Orient şi statul mi-a returnat o datorie de mult aşteptată, am zis să fac o investiţie, iar câştigătorul a fost un ceas din gama Classic Automatic. Visam eu la un Orient Star, dar asta e, mai mult nu s-a putut! Astăzi se împlineşte o săptămână de când suntem împreună şi cred că e momentul potrivit să facem un review despre el.

Ceasul l-am, luat de la B&BShop, unul dintre cei mai mari reteileri on-line de ceasuri din România, care au şi o puternică prezenţă în off-line. Trebuie spus că nu am nici o relaţie contractuală cu ei, aşa că, dacă îmi place ceva sunt liber să vă spun aici, iar dacă voi fi vreodată dezamăgit de ei, tot de aici veţi afla! Am comandat ceasul pe la prânz, iar a doua zi dimineaţă îl aveam la mână; a trecut de atunci o săptămână şi mai jos găsiţi primele impresii!

Începem cu precizia, că ştiu că asta aşteptaţi: În şapte zile ceasul a luat-o înainte cu 50 de secunde, ceea ce eu cred că este foarte bine!

orient calsic
Orient Classic Automatic

Din site nu mi-am dată seama, dar ceasul e un pic prea mare pentru gustul meu! Bine, am trecut peste asta şi acum e OK, dar parcă mergea să fie un 1-2 mm mai mic. Rezerva de putere de 42 de ore îmi dă ceva libertate, iar dacă nu am chef să îl port într-o zi pot să îl armez manual, ceea ce foarte bine.

Pe mâna arată minunat, iar eu, că mare fan a ceasurilor din gama dress watch, nu am ce să îi reproşez. Îmi place culoarea cadranului, îmi place la nebunie secundarul periferic de la ora 6 şi sunt îndrăgostit de vişiniul curelei. Mecanismul este F6222, se poate opri secundarul când remontoarul este tras în poziţia doi, arata data în dreptul orei 3 şi este de generaţie 2017.Am un singur regret…. ba nu, mint, am două: că geamul e din sticlă minerală, nu cristal safir şi că am ales varianta de oţel inoxidabil, nu cea placată PVD cu aur roz, care era mai scumpă şi îmi depăşea bugetul cu 100 de lei!

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: B&BShop.ro

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *