3 ceasuri pentru pasionatii de calatorii

De când am început să scriu şi despre ceasuri, nu numai despre călătorii, am descoperit că mulţi pasionaţi de travel sunt pasionaţi şi de ceasuri şi, unul dintre ceasurile cele mai iubite de această categorie de oameni, sunt aşa numitele ceasuri Worldtimer, care ne arată oră pe cel puţin două zone orare, putând şti în orice parte a lumii, cât e ceasul acolo, dar şi acasă. Am făcut o mică cercetare a magazinelor româneşti de ceasuri şi am ales să vă prezint în articolul de astăzi trei ceasuri cu funcţia de worldtimer. Evident că nu sunt nici cele mai bune, nici cele mai frumoase sau mai ieftine, ci cele care mi-ai atras mie atenţia, aşa că citiţi articolul din punctul ăsta de vedere.

Începem aşa cum se cuvine, cu un elveţian – Swiss Military Worldtimer – un ceas accesibil, in jur de 800 de lei, frumos şi elegant. La preţul ăsta, un elveţian nu poate să aibă decât un mecanism quartz, dar, credeţi-mă, când eşti într-o călătorie, un astfel de mecanism nu te deranjează deloc. Abordarea este una clasică, cu indicatoare mari luminoase, carcasa de oţel inoxidabil, cadran albastru, având pe exterior inscripţionate principalele oraşe din fiecare fus orar, dată în dreptul orei 3 şi rezistent la apă până la 5 atmosfere.

Al doilea worldtimer vine din Germania, de la Junkers şi este un pic mai scump, în jur de 1500 de lei, dar, cand sunt oferte, il puteti gasi si la preturi mai mici. Este pus în mişcare de un quarz ETA şi, în plus, are şi funcţia de cronograf. Dată este arătată în dreptul orei 4, iar la ora 10 este un cadran mai mic care indică timpul pe glob. Carcasa are 42 de mm şi rezistă în apă până la 10 atm,

Ruşilor le plac lucrurile marei şi VOSTOK-EUROPE GAZ-14 LIMOUSINE WORLDTIMER, cu ai săi 43 de mm în diametru nu se dezminte. E cel mai scump ceas din selectia de astăzi, se vinde cu aproximativ 1500 de lei, dar de banii ăştia aveţi şi alarma, cronograf, cadran separat pentru ora locală, iluminare Super LumiNova…. adică de toate!. Mecanismul este un japonez Epson cu quarz. Acest ceas se v-a produce într-o serie limitată de 3000 de exemplare, nu numărul de serie gravat pe capacul din spate.


Să fie într-un ceas bun!

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *