Tissot Antimagnetique Heritage 2018

Deşi toată lumea aştepta cu nerăbdare noile modele ce urmau să fie lansate la Baselworld 2018, mulţi producători au venit şi cu serie întreagă reinterpretări ale unor ceasuri retro. V-am povestit aici, printre altele, de Longines Military, un ceas foarte frumos care reînvie spiritul anilor ‘40. La fel face şi Tissot Antimagnetique Heritage 2018, readucând în scena ceasurile rezistente la câmpuri magnetice pe care le făcea în anii ‘30 şi ‘40.

Ediţia aniversară de 75 de ani are un design foarte similar cu cel lansat în 1943, fiind doar puţin mai mare decât el, 42 de milimetri faţă de 38, stilul este respectat, fiind un frumos dress watch, destul de minimalist, iar preţul se înscrie în gama medie, mult mai accesibil decât ceasurile producătorilor de lux. Atât geamul din faţă cât şi capacul spate sunt din cristal safir.

Tissot Antimagnetique Heritage 2018
Mecanismul ETA 6498-1 al lui Tissot Antimagnetique Heritage 2018

Din punct de vedere tehnic, Tissot Antimagnetique Heritage 2018 foloseşte mecanismul ETA 6498-1, cu armare manuală, 17 rubine, rezervă de putere de 46 de ore. Este băgat într-o carcasă de 42 de milimetri, din oţel inoxidabil, rezistenta la apă până al 50 de metri. Cadranul este argintiu, cu cifre arabe, indicatoare subţiri şi secundar mic în dreptul orei 6. Puteţi alege curele negre sau maro şi preţul este de sub 1000 de EURO, fiind disponibil la vanzare din a doua jumatate a anului 2018.

Trebuie să ţinem totuşi cont că mecanismul folosit nu este ceva deosebit din punct de vedere antimagnetic, fiind la nivelul standardelor actuale din domeniu, având o rezistenţă magnetică de 64 de Gauss, faţă de minimul cerut de normă ISO 764 care este de 60 Gauss. Pe piata romaneasca, o frumoasa colectie de ceasuri Tisssot, atat mecanice cat si cu quartz, puteti gasi la watchshop.ro

Să fie într-un ceas bun!
Sursa Foto: Tissot

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *