Patek Philippe la Baselworld 2018

Două dintre modelele care îmi plac cel mai mult de la Patek Philippe au primit haine noi la baselworld 2018, este vorba de spre Golden Ellipse, un dress watch cu stil şi cu o veche prezenta în colecţie şi Calatrava care, versiunea pentru doamne, cu mecanism automatic, este o premieră în universul Patek Philippe.

Când a apărut prima oară, în 1968, Patek Philippe Golden Ellipse a reprezentat o adevărată revoluţie în designul mărcii, având o formă care nu este nici rectangulară, nici circulară şi respectând proporţiile secţiunii de aur (1/1,6181). Ceasul lansat acum la Baselworld, referinţă 5738R, aniversează 50 de ani de la acel moment şi este un ceas cu carcasa de aur roz şi cadranul negru, mecanism automat foarte subţire (2,53 mm grosime), cu o rezervă de mers de 48 de ore. Ceasul se alătura celui lansat în 2008, cu ocazia aniversării de 40 de ani, care este din platină şi cu cadranul albastru.

Înainte de a merge mai departe şi a vă povesti de ceas, trebuie să ştiţi că numele colecţiei Calatrava nu are nici o legătură cu arhitectul Santiago Calatrava, ea provine de la simbolul ordinului cavaleresc Calatrava, care era o cruce ornamentală, devenită în timp logo-ul Patek Philippe. Primul ceas din colecţie a apărut în 1932, se numea Referinţă 96 şi de atunci colecţia Patek Philippe Calatrava este simbolul eleganţei, a simplităţii şi rafinamentului ceasurilor mărcii.

patek philippe travel
Patek Philippe Pilot Travel Time Ref. 7234R

Să lăsăm istoria deoparte şi să trecem la ceasul nostru, Referinţă 7234R, care oficial se numeste Patek Philippe Calatrava Pilot Travel Time şi se adresează în special doamnelor. El are şi un frate mai mare, Ref 5524R, cu o carcasă de 42 de mm, în comparaţie cu cel lansat acum la Baselworld care o are de 37,5 mm. Ceasul este din aur roz, indica timpul local şi timpul de acasă, prin două arătătoare orare, are secundar central, iar dată este afişată în dreptul orei 6. Mai indica ziua sau noaptea, local şi acasă, prin două deschideri aflate la ora 3 şi 9. Foloseşte calibrul 324 S C FUS, automatic, cu rotor din aur de 21k, rezervă de putere între 35 şi 45 de ore. Este pentru prima data cand Patek Philippe propune doamnelor un ceas cu mecanism automatic.
Pentru Patek Philippe, ceasurile au preţuri chiar rezonabile, în listă, Golden Ellipse apare la 27.200 de franci elveţieni, iar Calatrava Pilot Travel Time la 38.000 de CHF, preţuri la care poate obţineţi ceva discont, dacă negociaţi bine, dar nu vă aşteptaţi la cine ştie ce reducere! 🙂

Sursa foto: Patek Philippe
Să fie într-un ceas bun!

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *