Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic WT

Spuneţi repede câţi dinte voi aţi avut Dacia 1300 cu ceasuri de bord Jaeger? Dacă voi nu aţi mai apucat, sigur tăticii voştri au avut şi se mândreau cu asta! Instrumentele de bord erau făcute de o divizie a firmei Jaeger-LeCoultre, dar nu despre ele vorbim astăzi ci despre o lansare interesantă care a avut loc la începutul anului acesta la SIHH în Geneva.

Jaeger-LeCoultre Geographic WT vine în completarea gamei de worldtimer-e a colecţie Polaris şi este un ceas într-o ediţie limitată de 250 de exemplare. Dacă nu v-aţi prins încă, WT vine de la World Timer, iar eu când aud de un astfel de ceas nu mă pot abţine să nu vă scriu despre el! Pentru acest ceas a fost ales calibrul 936A/1, automatic, un adevarat veteren al firmei, lansat in 1989, testat in timp, de încredere si fiabil, care îi asigură 43 de ore rezervă de mers.

Jaeger-LeCoultre Polaris Geographic WT

Nu e un ceas mic, carcasa are 42 de milimetri, dar nu putea să fie altfel, pentru că pe cadran puteţi citi dată în dreptul orei 2, un cadran pentru a doua zonă orară la 6 şi va arăta şi rezerva de mers la ora 9. Ca orice World Timer care se respectă, pe un cadran mobil sunt cele 24 de zone de timp, iar acesta poate fi rotit de la coroniţa aflată în dreptul orei 10. Pentru amatorii de ceasuri cu cronograf, trebuie să spunem că există şi o astfel de versiune de World Timer în colecţia Polaris, dar este mai mare, are carcasa de 44 de milimetri şi este făcută din titan.

Ceasul este rezistent la apă până la 100 de metri, are curea din piele de aligator şi se poate cumpăra numai din Jaeger-LeCoultre Official Boutique la preţul de 13650 de EURO.

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: Jaeger-LeCoultre

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *