IWC Cronograph, ceas pentru piloti

Se observă de ceva timp o tendinţă din ce în ce mai mare de apropiere spre online a producătorilor de ceasuri, şi nu vorbim aici de micro branduri care se lansează pe Kickstarter, ci de mărci consacrate, de lux, elveţiene. Cei drept, tendinţa e încă timidă si nu de multe ori am văzut lansări de ceasuri exclusiv pentru magazinele online, iar ceasul despre care vorbim astăzi, dela IWC, nu poate fi achiziţionat decât de pe internet.

Nu cred că se va ajunge vreodată la dispariţia boutique-urilor de lux, unde stai pe fotolii dIn piele de Cordoba, savurezi o şampanie franţuzească din pahare de cristal de Murano şi un domn elegant, cu mănuşi albe de bumbac îţi prezintă ceasurile casei şi îţi vorbeşte despre ele! Sau chiar dacă vor dispărea, mai e cale lungă până atunci! Până să trecem la ceas, e interesant de subliniat că anunţul lansării a fost făcut de CEO IWC Schaffhausen, domnul Christoph Grainger-Herr…. pe Instagram! Lucrurile se schimbă oameni buni! 🙂

IWC Cronograph Pilot

IWC CRONOGRAPH
IWC Cronograph Pilot
Doamnelor şi domnilor, dacă aţi terminat de citit introducerea, trecem la prezentarea ceasului pentru piloţi cu cronograf de la IWC, Ref. IW377724. Ceasul tocmai anunţat este moştenitorul direct al mult iubitului Ref. 3706, ceas cu dublu cronograf lansat în de IWC în 1994 şi care a fost un mare succes de piaţă. În cei 24 de ani care au trecut, ceasul a crescut şi el, de la 39 de mm în diametru la 43, cât are versiunea actuală. Dar să lăsăm mărimea, care oricum nu contează şi haideţi să vedem ce are el sub piele!

În interior găsim calibrul IWC 79320, de fapt un mecanism ETA Valjoux 7750 modificat, care funcţionează la 28.800 de vibraţii/ora şi îi asigură 44 de ore de funcţionare. Are 23 de rubine şi arata oră, minutele, ziua săptămâni şi dată. Are secundar mic şi cronograf, după cum îi spune şi numele, cronograf. Arătătoarele şi indicatorii orari de la 12, 3, 6 şi 9 sunt acoperiţi cu Luminova.

Ceasul are o curea textilă, carcasa de oţel este etanşă până la 60 de metri, iar preţul este unul pe măsura 4950 de dolari. După cum v-am spus deja, poate fi achiziţionat exclusiv online până în octombrie 2018 când apare şi în magazine.

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: IWC

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *