Is All About Blues – Raymond Weil

Baselworld 2018 bate la usa asa ca, pe surse, rasufla tot felul de zvonuri, mai mult sau mai putin asteptate. Astfel, unbland din email in email, am aflat si de ceea ce pregateste Raymond Weil pentru targul primaverii din Basel. Daca nu stiti prea multe despre firma, va spun in cateva cuvinte: RW e pe piata din 1976, adica din perioada cand industria elvetiana de ceasuri era bagata in corzi de revolutia “Revolutia quarz”. Astazi, dupa peste patru decenii, este una dintre companiile care a ramas la fel ca la inceput, adica o firma de familie.

Maestro Blues, asa cum sugereaza si numele, este despre blues, despre legendarii BB King, Robert Johnson sau Muddy Waters. Multe ceasuri Raymond Weil au avut ca inspiratii teme muzicale, asa ca Maestro Blues nu face decat sa continue seriile influentate de Beatels sau David Bovie (in seria Buddy Holly), iar lansarea lor la Baselworld a devenit deja o traditie a marcii. Tot ceea ce mai trebuia sa stim era ce se va lansa in 2018. Iata ca acum avem raspunsul, Baselworld 2018, in viziunea Raymond Weil, va fi despre blues!Din punct de vedere tehnic, cele doua ceasuri din seria Maestro Blues au mecanism automatic RW4200, bazat pe Selitta SW-200, 26 de rubine cu o rezerva de mers de 38 de ore. Carcasa este de 40 de mm, otel inoxidabil sau placata PVD cu aur roz, geam din cristal safir. Ambele modele sunt etanse pana la 50 de metri.

La modelul cu carcasa de otel inoxidabile se poate vedea mecanismul printr-o fereastra decupara la ora 12 a cadranului, iar cel cu carcasa de placata cu aur roz are capacul din spate transparent si adiseaza si data, in dreptul orei 3. Preturile noilor ceasuri urmeaza sa le aflam la Baselworld 2018 si va vom tine la curent.

Raymond Weil Maestro Blues Gold PVD

Sursa foto: Raymond Weil
Sa fie intr-un ceas bun!

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *