Hamilton – 100 de ani in aer

Hamilton fabrica ceasuri din 1892, iar din 1910 colaborează cu armata americană. Au făcut nenumărate ceasuri pentru toate cele patru arme, ceasuri care au fost foarte apreciate de soldaţii participanţi la Al Doilea Război Mondial. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când firma americană, acum helveto-americana, parte a grupului Swatch, fabrica ceasuri pentru aviatori, piloţi, însoţitori de zbor, etc. Nu putea să marcheze mai bine acest eveniment decât cu un ceas inspirat din lumea aviaţie, numit Hamilton Khaki X-Wind Auto Chrono Limited Edition, o evoluţie firească a ceasului cu acelaşi nume lansat în 2005.

Ediţia limitată Hamilton X-Wind păstrează acelaşi cadran şi aceleaşi funcţii ca ale predecesorului, dar primeşte acum un mecanism certificat cronometru certificat COSC şi un arc al balansierului din siliciu. Ceasul este într-o carcasă de oţel inoxidabil de 45 de mm, deci destul de mare, rezistenta la apă până la 100 de metri, cu geram de cristal safir şi capacul din spate transparent.

Cadranul destul de complicat al ceasului Hamilton X-Wind este un adevărat computer de zbor în miniatură, putând calcula unghiul de înclinare, rezervă de combustibil, viteza de aterizare şi alte elemente foarte utile piloţilor din anul 1918…. când instrumentele de navigaţie de la bordul avioanelor era ca şi inexistente. Există chiar şi un cadran special cu care se poate calcula unghiul de atac în caz de vânt lateral (cross wind)!

hamilton khaki
Ceasul Hamilton Khaki X-Wind Auto Chrono Limited Edition

Se vor fabrica 1918 exemplare, la preţul recomandat de 2595 de dolari, aşa că, iubitorii de Hamilton să pregătească cardurile, căci se vor da repede. Nu am ştiinţa despre sosirea lui în România, dar o frumoasă colecţie de Hamilton Aviation găsiţi pe WathShop.ro, iar în perioada asta este şi o ofertă interesantă!

Să fie într-un ceas bun!

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *