Cu NOMOS pe autostrada

Autobahn Neomatik 41 Date nu este un ceas mic, dar nemţii de la Nomos Glashütte au reuşit să îl facă foarte elegant şi arătos. Ceasul a fost la lansat în martie la Baselworld şi a atras imediat atenţia fanilor şi iubitorilor de ceasuri germane.

Înainte de a trece la ceas, să discutăm un puţin despre Nomos, în cazul în care nu sunteţi familiarizaţi cu firma. Compania a fost înfiinţată în 1990 la Glashütte, locul de naştere a orologeriei germane, oraş aflat în Saxonia, adică în fosta RDG. Produce numai ceasuri mecanice, cu armare automată sau manuală, folosind mecanisme produse in-house.

Pentru Autobahn Neomatik 41, NOMOS a apelat la Werner Aisslinger şi Tina Bunyaprasit, doi designeri independenţi, iar ceasul rezultat te intrigă încă de la prima vedere. Ai senzaţia că cineva a demontat cu indicator din bordul maşinii, i-a pus o curea şi acum trebuie să îl porţi la mână. Secundarul mic este foarte inspirat aşezat la ora 6, iar imediat sub ele este afişată dată. Dacă vreodată va veti întreba de ce designerii câştigă bine, uitaţi-vă la acest ceas şi aveţi răspunsul!

Din punct de vedere tehnic, ceasul foloseşte mecanismul propriu DUW6101, cu 27 de rubine, care îi asigură o rezervă de mers de 42 de ore. Are carcasa din oţel inoxidabil, cu spatele transparent şi geamul fata din cristal safir. Are 41 de milimetri şi este etanş până la 10 ATM. O parte a cadranului şi acul orar este acoperit cu Super Lumi-Nova, iar noaptea senzaţia că ai la mâna vitezometrul maşinii este şi mai accentuată.

NOMOS  Autobahn Neomatik 41 Date
NOMOS Autobahn Neomatik 41 Date

Sunt disponibile trei versiuni ale ceasului Autobahn Neomatik 41 Date, cu cadranul în diferite combinaţii de albastru şi alb, iar preţul de vânzare este de 3800 de EURO.

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: NOMOS Glashütte

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *