Breitling – Navitimer Supr 8

Având ADN-ul unui celebru cronograf din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Breitling Navitimer Super 8 vine să aducă un binemeritat tribut piloţilor aliaţi care au zburat şi luptat deasupra Europei ocupate de nazişti. Iniţial, cronograful respectiv (Referinţă 637, il vedeti in fotografia de mai jos) avea o curea mare şi largă şi se purta prins de pulpă piciorului, să îl poţi vedea fără să iei mâinile de pe manşă. Acum, la BaselWorld 2018, acest cronograf s-a transformat într-un ceas care a atras toate privirile vizitatorilor, dar şi ale concurenţei.

Ceasul Navitimer Super 8 este probabil cea mai spectaculoasă lansare Breitling de la BaselWorld şi este un ceas care îi va surprinde pe mulţi! Carcasa, de 46 de milimetri, 50 cu tot cu rama care se poate roti bidirecţional, este etanşă până la 30 de metri sub apă – este totuşi ceas pentru piloţi, nu pentru scafandrii. Cadranul este verde, ceea ce pe mine mă înebuneşte, iar coroniţa, la fel ca la cronograful din care se trage, este pusă pe partea stângă şi e închide prin infiltrare, pentru a împiedica apa să intre înăuntru.

ceas breitlin
Ceas Breitling Ref. 637

Se vot fabrica două versiuni, cu carcasa de oţel inoxidabil său titan, cu o grosime de 14,4 milimetrii – deci este un ceas masiv – mecanism automatic, 28.800 de vibraţii/oră, rezervă de mers de 70 de ore cu certificare cronometru de către COSC. Standard, ceasul Breitling Navitimer Super 8 vine cu curea de piele, dar se pot comanda şi curele textile tip NATO…. nu, nu sunt pentru coapsă, sunt tot pentru încheietura mâinii.

Chiar şi acum, după ce ceasul Breitling Navitimer Super 8 a fost anunţat şi lansat oficial, preţurile nu au fost comunicate, dar vă vom anunţa atunci când le aflăm şi noi, iar până atunci….

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: Breitling

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *