SGS Eagle Pilot

Despre ceasuri minimaliste, din categoria dress watch am tot vorbit în vinerea micro brandurilor, aşa că astăzi ne-am gândit să venim cu altceva…. poate un ceas pentru piloţi!? De ce nu? Aşa am ajuns în Hong Kong, pe urmele SGS Watches şi am descoperit vârful lor de gama. SGS Eagle Pilot Watch, lansat, cum se obişnuieşte, pe Kickstarter.

În zilele noastre, ceasurile pentru piloţi sunt, în opinia mea, o frumoasă găselniţa de marketing, singura condiţie esenţială fiind să poţi citi ora uşor şi repede, în orice condiţii de iluminare. Aici, SGS Eagle excelează, are cadranul negru şi arătătoarele albe – asigurând astfel un contrast foarte bun – şi sunt acoperite cu Swiss Super LumiNova.

Înainte să vă spun câteva cuvinte despre ceas, trebuie să subliniez că mi-a plăcut abordarea băieţilor de la SGS, au lansat acelaşi ceas şi cu mecanism automatic şi cu mecanism cu quarz, diferenţa dintre ele fiind de fix 50 de dolari. Poţi astfel să alegi şi în funcţie de buget şi de preferinţe, ceea ce e foarte bine. Mecanismul automatic e SEIKO NH35A, cu 24 de rubine, iar cel cu quarz e Miyota 2315.

Să nu ne mai lungim, ceasurile au 42 de mm diametru, carcasa din oţel inox 316L, geam din cristal safir, capac spate gravată cu logo-ul companiei. Remontoarul este personalizat, de o formă foarte interesantă şi rezistenţa la apa este de 50 de metri, iar în dreptul orei 6 este afişată dată. Sunt disponibile curele tip NATO, de diverse culori, din piele italiană, la preţul de 29 de dolari.

Trebuie să ajungem şi la preţuri, cel automatic costă 219 dolari, iar cel cu quarz 169 de dolari, preţuri accesibile şi corecte pentru ceea ce primeşti.

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: SGS Watches

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *