Draken din Kalahari

Micro brandul din vinerea asta vine tocmai din îndepărtata Noua Zeelandă, dar face o scurtă haltă prin mult iubita mea Africa de unde îşi ia inspiraţia dar şi numele. Se numeşte Kalahari, da, de la deşertul acela misterios din sudul continentului, şi este un ceas născut pentru aventură. Draken Kalahari este ceasul pe care l-aş fi dorit la mână în aventurile mele africane.

Avem de-a face cu un ceas mare, de 44 milimetri în diametru şi gros de 15 milimetri. Are geam din cristal de safic, carcasa de oţel inoxidabil 316L, remontoarul se etanşează prin infiletare şi totul este rezistent la apă până la 100 de metri. Este pus în mişcare de noul mecanism automatic Seiko NE57 cu o rezervă de mers de 40 de ore şi 29 de rubine. Nimic senzaţional până acum, nu-i aşa?

Designul ceasului este cu adevărat revoluţionar! Între ora 10 şi 1 este indicatorul de putere, sub forma unui disc, iar între 5 şi 6 se afla un alt indicator sub formă de disc pentru dată. Secundarul este roşu, iar orele şi minutele sunt arătate de nişte indicatoare decupate, pentru o mai bună vizibilitate. Pe interior, există o ramă rotativă pentru indicarea orei GMT, o funcţie foarte utilă călătorilor. Vor fi disponibile mai multe culori de cadrane şi de curele, care sunt din material textil în culorile deşertului.

Campania de finanţare se va lansa pe Kickstarter în a doua jumătate a lunii iulie, iar preţul ceasului va fi undeva în jurul valorii de 450 de dolari. Cu siguranţă vă vom ţine la curent cu data exactă de lansare şi cu celelalte noutăţi legate de acest ceas.

Să fie într-un ceas bun!
Sursa foto: Draken Watches

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *