Cum incepi o colectie

Întâmplarea a făcut ca în acest weekend prelungit să mă întâlnesc din nou cu prietenul cu care am discutat despre ceasurile de vacanţă şi inevitabil, din vorbă în vorbă şi din bere în bere am ajuns din nou la ceasuri. Subiectul zilei a fost despre colecţionarii de ceasuri, despre cum începe de fapt o colecţie. Evident că nimeni nu se scoală dimineaţa cu gândul de a începe să colecţioneze ceasuri. Treaba asta vine după ce, în mod firesc, începi să achiziţionezi diferite ceasuri, fiecare potrivit pentru câte o anumită ocazie. Deci, cum ia naştere de fapt o colecţie de ceasuri?

Evident că, pentru ocazii speciale, îţi trebuie în dress watch! Fie că mergi la o întâlnire importantă, la o petrecere selectă sau pur şi simplu de îmbraci în costum, îţi trebuie un ceas asortat cu ţinuta. Poate fi un dress watch nou, sunt destule modele pe piaţă, sau unul vintage. În fotografia de început este un ceas Atlantic, foarte potrivit pentru ocazii speciale.

Citizen Eco Drive Sport

Dacă eşti un tip activ şi practici diverse sporturi, nu ar trebui să îţi lipsească un ceas sport, eventual cu cronograf şi rezistent la apă minim 10 ATM. O brăţară solidă, din oţel inoxidabil nu i-ar strica, iar un mecanism cu o autonomie cât mai mare ar fi recomandabil. Acest Citizen Eco-Drive din fotografie este ideal, ava rata dată, are şi un cadran pentru afişarea orei în formatul 24h, are cronograf şi nici nu trebuie să spargeţi o bancă pentru el, vine la un preţ rezonabil de 1150 de lei!Bineînţeles că vă trebuie şi un ceas de zi cu zi, ceva bun, precis şi care să poate fi purtat în orice moment al zilei şi la orice ţinută. Acest Swiss Miltary, colecţia Hanowa, este foarte potrivit în acest rol. Elveţian, automatic, cu geamul din cristal de safir, rezistent la apă până la 5 ATM, este ceasul perfect care să vă tina companie zi de zi. Ceasul vă uşurează de vreo 2500 de lei, dar puteţi să pândiţi o ofertă!

Ştim bine că alegerea unui ceas este un proces subiectiv în proporţie de minim 80%, iar ceea ce aţi citit mai sus a fost doar rezultatul discuţiilor purtate de noi, deşi eu, care nu prea am dau în vânt după activităţi sportive, aş înlocui ceasul sport cu un WorldTimer! 😉

Să fie într-un ceas bun!

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *