Aveti grija de ceasurile voastre

Cu toţii iubim ceasurile – doar de asta suntem aici pe blog – ne place să le admirăm, să le purtăm şi avem mare grijă de ele. Le ţinem în cutii speciale, le ducem la revizie şi la service periodic, dar, pentru a preveni daune sau stricăciuni majore e bine să ne luăm totuşi câteva precauţii şi să nu le expunem unor situaţii care le-ar putea face rău.

Câmpurile magnetice nu sunt prietenele ceasurilor, în special a celor mecanice! Dacă nu aveţi un ceas proiectat special spre a rezista influenţelor câmpului magnetic e bine să îl feriţi de el. Bineînţeles, magnetismul ne înconjoară şi este peste tot în jurul nostru, dar de o intensitate redusă, care nu afectează componentele mecanismului. Câmpurile magnetice puternice, de lângă difuzoare, transformatoare, linii de înaltă tensiune, etc pot însă să îl afecteze şi chiar să producă pagube permanente.

Aveţi grijă când setaţi dată! În cele mai multe cazuri în apropiere de miezul nopţii mecanismul de schimbare a datei se pune în mişcare, Este exact momentul când NU trebuie să umblaţi la data. Citiţi cu atenţie manualul ceasului, acolo va spune intervalul orar în care data nu trebuie schimbată manual. Poate fi 9 pm-3 am, 10 pm-2 am, iar riscul este de a afecta angrenajul care face acest lucru singur.Feriţi ceasul de şocuri şi de temperaturi extreme! Dacă vă apucaţi să spargeţi beton cu barosul, lăsaţi ceasul deoparte, astfel de mişcări bruşte şi puternice nu îi fac deloc bine mecanismului. Chiar dacă există o protecţie antişoc, ea nu e făcută pentru astfel de solicitări. Aveţi mare grijă şi la temperaturile la care îl expuneţi, prea mari sau prea mici pot afecta lubrifiantul, iar ungerea mecanismului nu se mi face corespunzător.

Trebuie să manifestaţi precauţie şi când ceasul se întâlneşte cu apă, v-am povestit despre ce înseamnă waterproof, aşa că nu mai repet.

Să fie într-un ceas bun!

Mister Nicky

About Mister Nicky

Mister Nicky scrie pe CalatorSauTurist.ro si UnCeasBun.ro Este bloger de travel, fotograf de calatorie si mai nou este pasionat de ceasuri, pasiune din care s-a nascut acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *